Annonse

Leken aktør søker nye prosjekter

Gjennom nyskaping og innovasjon satser Norsk Lek & Park AS på å lage lekeapparater som oppmuntrer til kreativitet og inspirasjon for alle barn - uansett alder og lekeevne.

Nå er de ute med en helt ny katalog - stappfull av spennende lekemuligheter.

Ny katalog - spennende lekemuligheter
Ny katalog - spennende lekemuligheter

Bedriften har siden starten i 2000 møysommelig ekspandert fra lokal leverandør, til også å bli en markedsleder når det gjelder lekeprodukter til barnehager, skoler og lekeplasser på landsbasis. De ti ansatte er stolte over det som er skapt.

– Våre inkluderende produkter gir også barn med nedsatt funksjonsevne mulighet til å leke side om side med funksjonsfriske barn. På våre lekeplasser kan de utfordre sine egne grenser og delta i aktiv lek, samtidig som en ikke inngår kompromisser med utfordringene som ligger i det enkelte lekeapparatet, sier daglig leder Tor Røykenes som startet firmaet sammen med sin far Svein Røykenes.

Samarbeid med attføringsbedrift

Bedriften har rammeavtaler med kommuner, private barnehager og utbyggere av boligfelt.

Mens utformingen og lagringen av produksjonen foregår i lokalene til Norsk Lek & Park på Hanaleite i Førde i Sveio kommune, er det attføringsbedriften Uni-K i Haugesund som står for en stor del av produksjonen.

– Et flott samarbeid som vi er veldig fornøyd med. Uten Uni-K hadde vi ikke vært der vi er i dag. Fordi vi bruker en lokal leverandør får vi kortere leveringstid på produktene våre, noe som gir oss et stort konkurransefortrinn. Det er også ekstra meningsfullt å tenke på at våre produkter gir arbeid til personer ved en attføringsbedrift, sier Røykenes.

Bygde lekeplass på historisk grunn

At det gjelder å ha gode samarbeidspartnere, var noe Norsk Lek & Park erfarte da de fikk oppdraget å bygge den nye historiske aktivitetsparken på Avaldsnes i Karmøy kommune.

Mange har allerede tatt turen til den historiske aktivitetsplassen med det passende navnet Avaldsnes Leikvoll. Her kan en nyte medbrakt mat og leke kjekke leker mens en nyter utsikten til Karmsundet. Eller teste kikkerten som er montert her. Dyktige snekkere fra Optimal Bygg, og motorsagkunstneren Kenneth Ravn Ottesen har ikke minst fått vist frem ferdighetene sine i parken som åpnet i mai 2020. Parken har ti installasjoner, deriblant et vikingskip, kongestoler og en Odin-skulptur. Hvert element forteller en historie som kan knyttes til Avaldsnes eller norrøn kultur.

– Dette er resultat av et skikkelig teamarbeid med de kunnskapsrike folkene fra Avaldsnes Historiesenter og Opplev Avaldsnes i spissen. Multiconsult tok seg av prosjekteringen, mens Vest Landskap bidrog i monteringen og laget gangvegen til apparatene, opplyser Tor Røykenes, daglig leder i Norsk Lek & Park som har rammeavtale med Karmøy kommune om levering av lekeplassutstyr.

Ta kontakt med oss når lekeplassen skal oppgraderes eller dere skal bygge nytt!

Powered by Labrador CMS