Annonse

Lek + Kreativitet = Læring

Hvordan inspirere til kreativitet og læring ved bruk av iPad som verktøy i barnehagen?

Publisert Sist oppdatert

Digital praksis i barnehagen

Ifølge rammeplanen skal barnehagens digitale praksis bidra til barnas lek, kreativitet og læring. Ved bruk av digitale verktøy i det pedagogiske arbeidet skal dette støtte opp om barns læreprosesser og bidra til å oppfylle rammeplanens føringer for et rikt og allsidig læringsmiljø for alle barn. (udir.no).

Digitale enheter som iPad og nettbrett er mer og mer vanlig i små barns liv, som underholdning, læring og kommunikasjon.

Barn i barnehagealder skal bli bevisst hvordan de bruker digitale verktøy, både ovenfor andre barn og eget bruk. For å ta i bruk digitale verktøy i barnehagen krever det at personale har nok kompetanse. De må ha kunnskap om kildekritikk, opphavsrett og personvern og ikke minst hvordan bruke verktøyene på en pedagogisk og læringsfremmede måte.

Education by Techstep tilbyr et helhetlig konsept som forsikrer at barnehagen får størst utbytte ved innføring av ny og moderne teknologi. Konseptet inneholder opplæring, iPad og applikasjoner, drift og support.  

Du kan lese mer om vårt barnehagekonsept og hva vi kan tilby av kurs og opplæring her

Det finnes en overflod av pedagogiske applikasjoner tilgjengelig for barn, foreldre og barnehagelærere som kan være med på å forbedre barns språk, lese- og skriveutvikling og kreativitet. Digitale verktøy kan fremme barns nysgjerrighet og bidra til å fornye leken. Men hvor skal man starte?

Har du lyst å lære mer om hvordan tilrettelegge for læring og kreativitet ved bruk av digitale verktøy? Få inspirasjon og forslag til aktiviteter i arbeid med barns digitale ferdigheter i barnehagen? I webinaret vil du se eksempler på  elevene hvordan barn kan utvikle og kommuni­sere ideer gjennom video, fotogra­fering, musikk og tegning. Prosjektene stimulerer kreativiteten ved å gi personalet artige og meningsfulle måter å innføre disse ferdighetene inn i leken. 

Meld deg på vårt gratis webinar med pedagog Lene Lindquist Moen her:

Meld deg på gratis webinar

Powered by Labrador CMS