Annonse

– Kolibrix har ført til ekstra bemanning og at vi kan utvikle uteområdet

Vi har besøkt Akrobaten barnehage i Stadsbygd. Daglig leder Hege Bergo er opptatt av å drive smart og at det skal være en tanke og mening bak det man gjør. Kolibrix har vært til hjelp på vegen.

Akrobaten barnehage var nominert til årets barnehage hos PBL i 2019, Semifinalist til Årets matgledebedrift og hatt besøk av daværende Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland vedrørende deres engasjement i Varig tilrettelagt arbeid.

En liten barnehage med stort hjerte i Stadsbygd, hvor de får til mye, men det kan også være økonomisk utfordrende med tidligere og fremtidige kutt.

– Vi er en liten barnehage som er opptatt av å drive økonomisk smart for å klare å holde ut i denne bransjen, rett og slett. Så når vi skulle snu litt på regnskapstallene så vi at vi kunne spare en del på å bytte regnskapskontor, forteller Hege.

-Jeg tror det kan være ganske utfordrende for enkelte barnehager å tenke at man skal bytte et regnskapskontor. Det er ikke tid i hverdagen til å jobbe ut det, dagene går til viktigere ting som å være med ungene og jobbe ut det pedagogiske arbeidet, fortsetter hun.

Å bytte regnskapsfører er nok ikke det første man vurderer, men hvem som faktisk har kontroll på barnehagens økonomi kan være av veldig stor betydning for barnehagens trygget, forutsigbarhet og bærekraftig økonomi.

- Når vi skulle snu litt på regnskapstallene så vi at vi kunne spare en del på å bytte regnskapskontor, sier daglig leder Hege Bergo i Akrobaten barnehage.

Smertefritt å bytte regnskapsfører

– Når det gjelder selve bytte av regnskapsfører var det helt smertefritt. Oftest når man jobber i barnehage kan man oppleve at den økonomiske biten kan være litt uforståelig, for vi har jo ikke utdanning innenfor dette her. Samtidig, dukket det opp et spørsmål var jeg kjapp med å sende en mail eller ringe og fikk svar raskt. Maimona har vært en veldig god veileder der, hun er på.

Som pedagog er man ikke økonom og som økonom er det ikke bestandig man kommuniserer godt med en pedagog. Kolibrix er et regnskapsbyrå utviklet av barnehager, ikke en regnskapsfører som har laget et system for barnehage. Dette gir en unik kompetanse og perspektiv på barnehage, økonomi og hvordan et regnskapssystem bør være for å best mulig passe barnehagen.

Kolibrix bruker et regnskapssystem utviklet for nettopp ikke-økonomer.

Sparer nesten 80 000 i året

Kolibrix har som mål å gi barnehager regnskapstjenester til en hyggelig fastpris. Dette er mulig da vi eier vårt eget regnskapssystem og har egne regnskapsførere ansatt hos oss. Dette skaper forutsigbarhet og fine muligheter for barnehagene.

- Barnehagen min har spart nesten 80 000 på å gå over til Kolibrix som regnskapskontor. Det har ført til at vi kan ekstra bemanning i barnehagen hver eneste dag. I tillegg er vi i ferd med å utvikle uteområdet som kommer ungene direkte til gode.

Det kan være lurt å motta et uforpliktende tilbud til din barnehage. Klikk her for å kontakte oss.

Barnehagekalkulator var en åpenbaring

Barnehagekalkulatoren er et eksempel på unike løsninger som Kolibrix utvikler for å gjøre arbeid med økonomi enklere for en vanlig pedagog.

- Barnehagekalkulatoren var en åpenbaring for oss. Den er utarbeidet slik at man får brukt de tallene man må forholde seg til. Vi kan gjennom den sette opp et budsjett som er tilpasset driften det kommende året. Det gjør meg som daglig leder til å drive barnehagen på en økonomisk god måte. Jeg føler jeg er i førersetet av å styr barnehagen økonomisk bra, det gjør igjen at jeg kan bruke tid på barna og ansatte, som er det viktigste, avslutter Hege.

Viste du at Kolibrix nå har en kampanje hvor alle nye kunder får et kurs fra STYD kommunikasjon som velkomstgave?

Klikk her for å lese mer og be om et uforpliktende tilbud.