Annonse

Gi barna mestringsfølelse i lesing med Leseløver

Avsender: Cappelen Damm

Løveungene er spennende bøker for de minste. Målet er at de skal kunne stave seg igjennom en hel bok helt selv, og få en god mestringsfølelse når de har gjort det.

Bøkene fra Løveuniverset er delt inn i tre nivåer: Løveungen, Min første leseløve og Leseløve.

Løveungen er ment for nybegynnerne. Disse bøkene er beregnet til barna i barnehage-alder, fra fire år og oppover. Løveungene har kun en setning på hver side, med fargerike illustrasjoner eller fotografier på hver side, og er perfekt for de aller ferskeste leserne.

Kanskje har barna akkurat begynt å stave seg gjennom ord for ord, for å kunne forme en setning? Ved å stave seg igjennom sidene på en Løveunge får barna oppleve gleden ved å lese en hel bok selv i tidlig alder. Det finnes heldigvis mange Løveunger å velge mellom – for det er jo viktig at barna finner noe de synes er spennende å lese om! Løveungene kan handle om alt fra farlige dyr, til gjenkjennelige fortellinger eller enkle vitser.

I de senere nivåene møter de Min første leseløve og Leseløve. Disse bøkene er ofte aktuelle etter skolestart, og er ofte å finne på skolebibliotekene. Løvene og Leseløvene har korte linjer og stor skrift. Og handler om alt fra dyr, forelskelse og fotball til spenning eller monstre. Eller noe som bare er morsomt, som gåter, quiz og vitser.

Alle Leseløvene skal være enkle og lette å lese, med få ord på hver side. De skal ha spennende og fargerike illustrasjoner eller bilder som gir en liten hvilepause når barnet har stavet seg gjennom noen ord. For det er lett å glemme at det er en kraftanstrengelse for barna å gjøre det.

Skap gode lesestunder og snakk om innholdet

Bøkene i Leseløveuniverset kan leses og brukes på mange måter. Det viktigste er å skape leselyst, leseglede og leseinteresse. Det kan være at barnet trenger litt tid til å komme i gang med en bok. Da kan den voksne lese de første sidene, slik at barnet får innblikk i hva fortellingen handler om og lyst til å lese videre selv. Eller den voksne og barnet kan lese annenhver side. Det finnes mange leseløver i strømmetjenesten Storytel. Lytte og lese er også en fin metode for å bli kjent med innholdet i boka.

Kjøp årets Løveunge-nyheter her!

Det er fint å snakke om bøkene. Det er alltid temaer å diskutere. Det er fint å snakke sammen om sammenhengen mellom tekst og illustrasjon. Hva skjer i boka? Hvem er personene? Hva føler de? Hva skjedde etterpå? Det er gøy å dikte videre.

Se flere Leseløver her

Powered by Labrador CMS