Annnonse

Bokmagi på over 40 språk

Å styrke og stimulere barns språkutvikling er en av de viktigste oppgavene i det pedagogiske arbeidet i barnehagen. Polylino er ett unikt verktøy til å gjøre nettopp dette.

Publisert

Hvorfor Polylino?

Med Polylino kan man på en enkel måte løfte frem og oppmuntre flerspråklighet i barnehagen. Ved å dele bøker og leseopplevelser på de språk som finnes i barnegruppa styrker man det enkelte barns identitet og skaper nysgjerrighet og interesse for hverandres språkkulturer. Anmeld deg til en GRATIS uforpliktende 30 dagers demo! Etter test-periode avsluttes kontoen automatisk.

Arbeid med kommunikasjon og språk løftes fram som et av barnehagens formål i Rammeplan for barnehagen (Utdanningsdirektoratet 2017).  Barnehagen skal fremme kommunikasjon og språk, og det slås fast at «alle barn skal få god språkstimulering gjennom barnehagehverdagen» (s. 24). 

At barn tilegner seg et rikt språk, får møte ulike typer bøker og blir bevisste på hvordan bøkene kan brukes, er noen av grunnene til hvorfor litteraturarbeid er så viktig i barnehagen. Arbeid med bøker i barnehagen danner også grunn for leseglede og lyst til å lese selv. Arbeid med barnelitteratur kan bli utgangspunkt for samtaler der barn får mulighet til å fortelle, undre seg, reflektere og stille spørsmål. Med andre ord er selve litteraturarbeidet en faktor som bidrar til barnas utvikling av ett selv med egne selvstendige opplevelser, meninger og erfaringer.

Digitalt og fysiskt – hånd i hånd

Bøkene i Polylino er utvalgte, kvalitetsbarnebøker. Disse er utvalgt fordi de passer til å jobbe med rammeplanens formål, og ikke minst for å vekke leseglede hos barn og barnehagepersonale. Polylino er tenkt som et digitalt tillegg til den fysiske boken. Et kompliment som muliggjør at man på en enkel måte får ett stort bibliotek av kvalitet sikrede barnebøker på over 40 ulike språk til den enkelte barnehage. La de ulike bokformatene utfylle hverandre ved å la både fysiske og digitale bøker bli en selvklar av barnehage-hverdagen.

Flerspråklighet – en berikelse for hele barnegruppa

Med Polylino får barnehagen et intuitivt, inspirerende hjelpemiddel for arbeid med litteratur, språkutvikling og flerspråklighet
Med Polylino får barnehagen et intuitivt, inspirerende hjelpemiddel for arbeid med litteratur, språkutvikling og flerspråklighet

Alle bøker i appen er innlest på norsk og mange av bøkene i appen finnes innlest på over 40 andre språk!! Disse bøkene er bygd opp slik at det er samme bok du blar i, med samme norske tekst, men hvilket språk du vil lytte til velger du selv. Gode kunnskaper i morsmålet utgjør fundamentet for all læring. Muligheten for å pendle mellom morsmål og norsk i opplesningen kan støtte barnas tilgang på begge språk. Med Polylino utvikler de flerspråklige barn både norsken og morsmålet på en enkel og gøy måte.  Vårt mål er at alle barn fra tidlig alder skal få oppleve bøkenes magi, på sitt språk

Hvilke språk finnes i polylino?

Språk i polylino

I tillegg til norsk finnes nå følgende språk i appen: Albansk, Arabisk, Arabisk (irakisk), Arabisk (syrisk), Bosnisk, Bulgarsk, Dansk, Dari, Engelsk, Estisk, Finsk, Fransk, Hindi, Islandsk, Jiddisk, Kinesisk (mandarin), Kurdisk (kurmanji), Kurdiske (sorani), Latvisk, Litauisk, Meänkieli, Nederlandsk, Nordsamisk, Pashto, Persisk, Polsk, Romani (kelderasch), Rumensk, Russisk, Serbisk, Somali, Spansk, Svensk, Syrisk (suryoyo), Sør samisk, Thai, Tigrinja, Tyrkisk, Tysk, Urdu og Vietnamesisk

I tjenesten inngår en pedagogisk veiledning som du tilgang til når du har logget inn i appen. Veiledningen er tilrettelagt for norsk av førsteamanuensis i språk og litteratur, Trine Solstad. Denne gir praktiske tips og ulike innfallsvinkler til boksamtaler.

Polylino inneholder i dag ett skattekammer av fantastiske barnebøker og denne skatten vil bare vokse med tiden. 

Les og lytt GRATIS i 30 dager

Anmeld deg til en GRATIS uforpliktende 30 dagers demo! Etter test-periode avsluttes kontoen automatisk.

Abonner på nyhetsbrevet vårt, og følg oss på sosiale medier for inspirasjon og praktiske eksempler på hvordan man kan arbeide med Polylino-appen i barnehagen.
Abonner på nyhetsbrevet vårt, og følg oss på sosiale medier for inspirasjon og praktiske eksempler på hvordan man kan arbeide med Polylino-appen i barnehagen.
Powered by Labrador CMS