Annonse

Alle barnehager burde ha Blazepod, sier Helene. Det er det en god grunn til!

– Når man skal kombinere fysisk aktivitet med læring og digitale ferdigheter er det få andre løsninger som gir så mange muligheter. Les historien om barna i Lykkeliten Familiebarnehage, som har testet Blazepod for oss!

Det er kaldt ute og termostaten nærmer seg -14.

Etter å ha kjørt sakte forbi en smilende skoleklasse på skitur, svinger jeg inn mot Lykkeliten Familiebarnehage. Her skal jeg møte Styrer Helene Nakken Olsen, som har testet Blazepod de tre siste månedene, og samtidig vise barna noen av de nye aktivitetene vi har satt sammen.

– Velkommen inn, sier Helene med et stort smil, og legger til: Barna gleder seg veldig til du kommer!

Med munnbind påmontert og antibac på hendene titter jeg inn gangen og ser fire veldig spente små som står og tripper etter å leke med lysene igjen.

Vi setter oss ned på gulvet i en ring og sier: Nå skal dere få lage en lek, hva har dere lyst til å gjøre? Vi vil fange fargen, sier de nesten umiddelbart, så tar de med seg poddene og plasserer de rundt i rommet, noen oppå bordet, noen under skap og noen i hyllene.

– Jeg vil ha rød, sier den ene jenta.

– Jeg vil ha rosa, sier gutten, og sånn fortsetter det til alle sammen har fått velge sin farge. Så hører de 3 - 2 - 1 - GO!

Vi ser på mens barna løper rundt i rommet og fanger fargen sin, og Helene forteller entusiastisk om alle de morsomme opplevelsene de har hatt. Om barn som «bare skjønner det», om lærerike leker med lysene og hvordan de har brukt dem til å skape rom for samarbeid, lek og moro.

Finn deres sett her

Se videoen av Helene som forteller om sine erfaringer med Blazepod i barnehagen her:

For oss var målet å kombinere fysisk aktivitet med digital læring. Her treffer Blazepod godt, og har vist seg å bli en snakkis rundt pausebordet, en kilde til stort engasjement og mye glede for både barn og voksne. Anbefales!

Astrid Helena Halvorsen - virksomhetsleder, Rønholt Barnehage

– Altså, det fungerer jo overalt, sier hun.

– Vi har brukt de inne, ute, hengt de på veggene, lært om farger, trafikk, brukt de til å styre hvilken aktivitet vi skal gjøre, hatt konkurranser, og ikke minst, hatt det veldig gøy.

– Alle barnehager burde ha Blazepod! Sier Helene, og snur seg smilende mot barna som fortsatt løper etter fargene sine.

– Igjen, igjen, hører vi barna rope så fort leken er over. Vi samler alle i den samme ringen igjen og forteller at vi skal prøve en ny lek for dem, én av barna skal ha bind foran øynene og de andre skal hjelpe barnet med å finne fargen sin.

Dette er blazepod

Små lysbokser (podder) som styres av en smarttelefon eller nettbrett.

Enkel og brukervennlig gratisapp lastes ned fra Google Play eller App Store

Koble sammen så mange lysbokser som du ønsker og sett opp egne aktiviteter enkelt i appen, eller velg fra de utallige ferdiglagede øvelsene som allerede ligger inne.

Heng poddene på veggen, fest de i stolper, trær eller på vinduet og slipp barna løs.

La barna lage egne leker, lær om farger, samarbeid og kommunikasjon, eller bare la de ha det gøy!

– Jeg vil være først, sier hun ene, og får et skjerf knyttet rundt øynene. De andre barna prøver å peke mot lysboksen.

– Der er den, sier de, men det er jo ikke så lett å vite hvor dét er, så de voksne veileder litt og etter noen sekunder begynner de å bruke nye strategier for å guide lagvennen sin til boksen.

– Dette er samarbeid og kommunikasjonslæring i praksis, sier Helene, mens et av barna legger seg på bakken med podden mellom seg og lagvennen.

– Kom mot meg, sier barnet, og banker i gulvet med hånden.

Når vi hadde gått gjennom de nye aktivitetene spurte jeg barna: Hva synes dere?

– Kjempegøy, roper de i kor før de spør om å få prøve enda mer.

Tiden er inne for å trekke seg tilbake og takke store og små for fine timer sammen. Når jeg reiser derifra tenker jeg for meg selv: Tenk så gøy om alle barn kunne fått gleden av å oppleve dette.

Besøk nettbutikken nå

– Det er viktig for oss at alle som kjøper Blazepod til sin barnehage får full utnyttelse av mulighetene det gir! Sier Eric Løe, som er Salgs-og Produktsjef for Blazepod Norge.

Derfor tilbyr vi alle barnehager 1 time gratis opplæring med på kjøpet. Denne gjennomføres hovedsakelig digitalt, enten på teams, zoom eller lignende verktøy.

– Det har vært veldig gøy å se at barnehagene har tatt dette i mot så bra, sier Eric, og vi gleder oss stort over de små historiene! Fortellinger om barnehagelærere som legger seg over poddene og demonstrativt sier «nei, vi vil fortsette å jobbe med Blazepod» når man skal over til neste punkt på agendaen, om barn som har funnet sin plass i gruppen, eller historier om små munner med store smil, latter og glede.

Har dere også lyst til å prøve? Finn kontaktinformasjon, eller gå til bestilling her.

Powered by Labrador CMS